В „Робокоп“ годината е 2028, а мултинационалният конгломерат OmniCorp е център на роботизираните технологии.

Произведените от него дронове - безпилотни апарати -печелят американските войни по света, но са забранени от закона в Америка.

Въпреки това, управата на корпорацията иска да въведе спорните технологии на вътрешния пазар и намира идеална възможност за това.

Алекс Мърфи (Джоел Кинеман) е любящ съпруг, баща и добро ченге, което дава най-доброто от себе си, за да ограничи престъпността и корупцията в Детройт. След като е критично ранен по време на изпълнение на служебния си дълг, OmniCorp виждат своя шанс да създадат полицай - полу-човек, полу-робот.



Докато OmniCorp вече си представят по един Робокоп във всеки град и пресмятат милиардите приходи за техните акционери, пропускат да включат в сметките си, че в машината все още живее човек!

Филмът е режисиран от бразилеца Хосе Падила. Сценарият на „Робокоп“ е базиран на едноименния филм на Едуард Нюмър и Майкъл Майнер от 1987 г. и е дело на тях и Джошуа Зитумер. Продуценти са Марк Ейбрахам и Ерик Нюман.



Премиерна дата: 7 февруари 2014 г. в кината, IMAX и 4DX
Участват: Джоел Кинеман, Гари Олдман, Майкъл Кийтън, Аби Корниш, Джаки Ърли Хейли, Майкъл К. Уилямс, Дженифър Ейл, Джей Барушел, Мариан Жан-Баптист, Самюел Л. Джаксън

Режисьор: Хосе Падиля
Сценарий: Джошуа Зитумер, Едуард Нюмър и Майкъл Майнер
Продуценти: Марк Ейбрахам и Ерик Нюман
Изпълнителни продуценти: Бил Караро и Роджър Бърнбаум