В размирно време, когато легендите и магията се сблъскват, единственият жив войн от мистичен орден тръгва на пътешествие, за да открие герой, за когото е предсказано, че ще се роди с нечувани сили и ще бъде последният Седми син.

Борбата срещу силите на мрака, в лицето на Джулиан Мур, ще се води от Джеф Бриджис и Бен Барнс („Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът“, „Звезден прах“) в ''Седмият син'' от 9 януари в кината на 3D и IMAX 3D.

Приказното фентъзи разказва за Том (Бен Барнс) – обикновено момче, свикнало със спокойния фермерски живот в планината. При появата на рицаря магьосник Грегъри (Джеф Бриджис) този спокоен живот ще се промени завинаги. Двамата поемат на дръзко приключение, за да победят веднъж завинаги кралицата на мрака (Джулиан Мур) и армията й от свръхестествени убийци, която е изпратила срещу човешкото царство. В земята на Майка Молкин (Мур) властват чудовища, които са на път да получат безгранична сила и да завладеят света.

Сергей Бодров е режисьор на епичното приключение. Сценаристи са Чарлс Лийвит, Стийв Найт и Мат Фрийнбърг. ''Седмият син'' е по поредицата романи на Джоузеф Дилейни „Хорниките Уордстоун“, който е на книжния пазар и в България. Във филма, който излиза в кината на 3D и IMAX 3D на 9 януари, ще видим още Алисия Викъндер („Анна Каренина“, „Петата власт“) и Кит Харингтън („Игра на тронове“).