Една от най-дългоочакваните български филмови премиери за 2013г. предстои в края на тази седмица.

Българският игрален филм “Шестият ден” излиза на голям екран на 15-ти ноември в кината в цялата страна, а грандиозната гала премиера на филма ще се състои на 13-ти ноември в София.

В лентата ще видим Ивайло Драгиев (“Тилт”, “Отплата”), Дика Аратлъкова, Анжела Недялкова ( “Източни пиеси”, “Аве”), Ивайло Димитров, Богдан Казанджиев, Калин Врачански (“Стъклен дом”, “Дървото на живота”) и др.

Филмът разказва историята на момче и момиче, които се срещат в малко планинско градче. Въпреки че са представители на различни социални групи, те имат сходни интереси, споделят общ мироглед и визия за живота. Бързо се сближават и влюбват. Любовта им, обаче, е подложена на сериозно изпитание, което променя живота им завинаги.

“Не мисля, че филмът дава конкретни отговори и прави някакви внушения, по-скоро се опитва да възбуди чувствителността ни към онези общочовешки ценности и проблеми, които сякаш все по-често омаловажаваме и изместваме в отношенията си, както в обществото, така и един към друг.” - споделя режисьорът Владислав Радев. 

Продуцент на лентата е Стоян Витанов, а музиката е написана от Георги Стрезов и Любомир Денев – Син.