Мадона получи забрана да посещава киносалоните на американската верига Аламо драфтхаус синемас, защото пращала есемес-и по време на филмова прожекция миналата седмица.

Поп звездата присъствала на премиерата на драмата на Стив Маккуин "12 години роб" на кинофестивала в Ню Йорк.

"Докато не се извини на почитателите на киното, Мадона няма да гледа филми в Драфтхаус", съобщи генералният директор на основаната в Остин, щата Тексас, кино верига Тайм Лийг. Певицата влязла в конфликт и с един от зрителите, който й направил забележка да не изпраща есемес-и насред прожекцията.

Мадона не харесала отношението на зрителя към нея и отговорила: "Това е по работа…, поробителю!". Забележката й била особено неуместна, тъй като филмът разказва историята на афро-американски роб, който 12 години работел на плантации в Луизиана.

Лийг, който определи Мадона и като "непоносимо груба", съобщи по-късно в Туитър, че забраната е просто шега, но искал да обърне внимание на този проблем, защото го смятал за важен. "Но сега, след като тази забрана се установи, аз, разбира се, ще я приложа", допълни Лийг пред сп. "Ентъртейнмънт" и добави, че този път не се шегува. "Сериозен към, но не мисля, че това засяга особено живота й", заяви Лийг, пише БГНЕС.