На 18 април се навършиха 15 години от смъртта на актьора Кирил Господинов, станал известен с ролята на Баш Майстора. В едно много откровено интервю пред списание LOVE style дъщеря му - актрисата Веселина Господинова разкрива покъртителни подробности за последните дни от живота на актьора, който трудно свързваше двата края с мизерната си пенсия от 130 лева. Оказа се, че той е открит мъртъв и то два дни, след като е издъхнал.


„Много ми е тъжно да го кажа, но той беше намерен в дома си два дни след неговата смърт от наш братовчед съвсем случайно. Отиде си самотен”, разкрива дъщерята Веселина Господинова пред списание LOVE style. „Имаше възможност да отиде при леля ми, при брат ми…При мен нямаше как, защото аз тогава бях само на 23. Но той отказа всякакви контакти с нас. Последният ни разговор стана след снимките на филма „Другият наш възможен живот”. В него татко изпълняваше ролята на баща на Ваня Цветкова. Тогава той ми каза: „Весче, никой не иска да ме чуе – нито леля ти, нито брат ти. Аз искам да бъда погребан в гроба на майка. Ти си най-малката, но трябва да знаеш това.” Няколко месеца по-късно почина и разбира се, изпълнихме неговото желание.”
Веселина е дете от втория брак на баща й с Мирослава Кортенска. След развода обаче двамата й родители не контактували. Мирослава Кортенска дори не отишла на погребението на бившия си съпруг.
Кирил Господинов има и един син, появил се на бял свят, когато актьорът е изживял любовна история със 17-годишно момиче.
„Татко е имал мимолетна връзка със 17-годишна дама”, разкрива Веселина Господинова. „Тя е родила моя брат Николай и го оставила в дом за сираци в град Годеч
Тогава баща ми за първи и единствен път в живота си използвал своята популярност. До този момент нито веднъж не е трупал дивиденти от известността си на актьор. Ние не сме имали апартамент, кола, той винаги е живял под наем… Но е бил решен да намери детето си и е потърсил съдействие от съответните институции. Така успял да си вземе Николай и го отглеждал абсолютно сам. За да се справи, едновременно учил във ВИТИЗ и ставал в 4 часа сутринта, за да ходи в студентския стол да чисти печки
Изкараните пари е пращал на майка си – баба ми Елена, защото тя е гледала брат ми на село.”