Руската звезда от български произход Филип Киркоров кръсти малката си дъщеря Ала-Виктория вчера.

Заради ритуала в центъра на Москва за посетители беше затворен храмът на Илия Пророк, като празничната служба по случай Цветница бе отложена с няколко часа.

Преди кръщенето църквата бе щателно почистена. Певецът дори помолил чашата за кръщаване да бъде дезинфекцирана с медицински разтвор, съобщиха служители на църквата, цитирани от Life News.

Филип излезе от колата си, носейки на ръце своето съкровище, опитвайки се да прикрие личицето й от любопитните погледи.
Първи да поздравят Ала-Виктория дойдоха певиците Лолита и Анжелика Агурбаш.

Церемонията уважи и бившата съпруга на поп идола Ала Пугачова, която дойде с настоящия си мъж Максим Галкин. Естрадната примадона бе лаконична и каза, че най-важното е кръщелницата да бъде жива и здрава.

С щедри дарове за празника се отчетоха още близките приятели на Филип - Николай Басков, Вячеслав Мончуров, моделиерът Валентин Юдашкин, певицата Ани Лорак, както и щастливият дядо Бедрос Киркоров. Всеки от гостите се сдоби с ювелирно издание на първите дни на Ала-Виктория, записани на диск.

Духовен баща на момиченцето стана водещият на руското предаване „Нека говорят” Андрей Малахов, а за кръстница бе поканена близката приятелка на Филип Антонина.

Мястото и денят на кръщенето са избрани неслучайно - именно в храма на Илия Пророк служи духовният наставник на Киркоров отец Тимофей, а на 8 април в Русия наздравици вдигат всички с името Ала. По време на церемонията детето нито веднъж не изплака, разказа Лолита след кръщенето.