"Готов съм да се откажа от всички почести и да започна живота си от нула. Срамувам се от постъпката си. Бих се извинил на целия свят и най-вече на родителите си, чийто надежди не оправдах. Най-страшно ми е, че през моите 43 години винаги съм мечтал майка ми да се гордее с мен. А сега там, горе на небето, тя се срамува."

Това признава Филип Киркоров в тв предаването "Нереална политика", цитиран от "Стандарт".

Попзвездата твърди, че вината му в екшъна с побоя над режисьорката Марина Яблокова е силно преувеличена и това може да се докаже с видеозапис.

"Но все пак това не ме оправдава. Трябва да се лекувам, да разбера какво става с мен, затова и заминах за Израел. Но не съм луд, а преуморен човек, временно излязъл от релси. Трябва ми промяна и животът ми оттук нататък ще покаже, че съм се променил.

Благодарен съм обаче за друго - сега стана ясно кои са ми приятелите", изповядва се Киркоров.

В писмо до президента Владимир Путин група арт дейци искат да бъде отнето званието "народен артист" на певеца. Очаква се подписът на Йосиф Кобзон. Но Дима Билан, Ана Нетребко, Сергей Лазарев, Яна Рудковска отказаха да се присъединят към бойкота. Алла Пугачова също подкрепя бившия си съпруг.

"Готов съм да се откажа от всичките си звания, но ще ми остане сцената и публиката, която аз обичам", завършва Филип.