Американската актриса Кирстен Дънст признава, че не е притисната от липса на финанси и спокойно може да си позволи да играе във филми, които й доставят единствено и само удоволствие.

Звездата от "Меланхолия", която определено може да се похвали с богато филмово портфолио, не смята за необходимо да подбира професионалните си ангажименти според хонорара.

Преди време ролите на Кирстен бяха избор на майка й, грижеща се основно за богатството на дъщеря си и популяризирането на фамилията Дънст сред актьорските среди в САЩ.

"Твърде зряла съм, за да оставям някой друг да избира ролите ми", заявява актрисата, след като в предишно интервю обясни, че не желае повече майка й да определя продукциите, в които тя да се снима.

"Тя често не разбира защо аз се снимам в инди филми, а новите риалити звезди изкарват толкова много пари само от телевизионни формати. Чуди се защо те имат толкова, а аз не и затова често ми се налага да й обяснявам, че няма за какво да се притеснява откъм финансова гледна точка. Не страдам от липса на пари", пояснява звездата.

"Ако трябва да бъда честна, винаги съм подценявала себе си в училище от страх да не се превърна в мишена. Не съм искала да бъда наричана с определени имена или епитети, страхувах се от това", добавя Дънст в интервю за списание "Харпърс Базар", пише БГНЕС.