Клаудия Кардинале идва за премиерата на филма “Имало едно време един уестърн” (Twice upon a Time in the West) на Борис Десподов на 7 октомври в Софийската опера и балет.

Продукцията излиза по нашите екрани на 9 октомври, съобщават от екипа.

Звездата на италианското кино и останалите участници в продукцията ще имат среща с публиката на 8 октомври от 19.00 ч. в Cinema City в Paradise Center. Знаменитата актриса ще бъде удостоена със званието почетен доктор на НАТФИЗ и ще води майсторски клас за студенти от академията.

След 140 филма Клаудия Кардинале за първи път играе себе си. Партнират й Диана Паскалиева (Мила), популярните испански актьори Алекс Брендемюл (Алекс), Франсеск Гаридо (Рико), Хосе Ново (Пепе Фонда), Лаура Конехеро (Лаура), Лорънс Бъртън (Индианецът гадател и разказвач), изпълнителният продуцент на филма Красимир Иванов (Робин) и София Станимирова (София). Оператор е лауреатът на много международни награди Джими Гимферер.

Бягайки от садистичния си съпруг, Мила попада в призрачен град, някъде в пустинята. Сюрреалистичният пейзаж е служил някога за декор на филмите на Серджо Леоне и местните жители живеят все още в сянката на старите уестърни. Мила намира работа като домакиня в къщата на мистериозна възрастна жена и скоро открива, че работи за самата Клаудия Кардинале. Между двете жени се ражда приятелство и те намират сили да се изправят срещу наближаващата опасност. Появяват се романтичен каубой и мистичен индианец и границата между реалността и фикцията започва да избледнява, а когато идва злодеят, всичко става като на кино.Режисьорът Борис Десподов (“Коридор номер 8”, “Три сестри и Андрей”), чиято е идеята за филма, е съсценарист и продуцент заедно с Андрей Паунов.Филмът е реверанс към творчеството на Серджо Леоне и съвременен постмодерен прочит на един от най-обичаните му филми - “Имало едно време на запад” (Once upon a time in the West).