Владимир Кличко е получил изкушаващо предложение от 40 милиона долара, за да се завърне на ринга като професионален боксьор. Украйнската медия Sport Arena твърди, че офертата е на масата и се обмисля от щаба на дългогодишния владетел на тежката категория.

Тя съдържа следните условия - Кличко получава 40 милиона долара чист хонорар, а към тях ще се добавят и проценти от рекламни и телевизионни права според интереса, за да се бие в три мача. И трите трябва да се случат в рамките на 12 месеца, нещо като Трилогия на оттеглянето на Владимир, който спря с бокса преди година и половина. Той остави огромно наследство в профибокса с 69 мача, от които загуби само пет, пише dir.bg. В условието на офертата две имена са фиксирани - Антъни Джошуа и Тайсън Фюри.

Бившата на Кличко му намери заместник

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Wladimir Klitschko (@klitschko) on

Двамата британци са хората, които свалиха от пиедестала Кличко, като го победиха в последните му два боя. Фюри сензационно му отне титлите на негова земя (в Дюселдорф, Германия) с победа по точки през ноември 2015 г., а Джошуа го свали в нокаут през 2017-а и го отказа от спорта.

Именно Германия, която е втора родина на Владимир и брат му Виталий, и изгради ореола около двамата боксьори, ще е арена на първия от трите мача. При условие, че Кличко приеме предизвикателството. Първият мач трябва да е с боксьор от топ 10, като неговото име не е фиксирано. Следащите два, независимо от резултата, ще са на "Уембли" в Лондон, срещу Джошуа и Фюри.

Кубрат Пулев се отказва от бокса?

Контрактът е с твърд ангажимент, който е валиден, независимо от това дали Кличко спечели или загуби всеки от двубоите. В мачовете няма да бъдат заложени титли, ако съперниците на Владимир в този момент притежават някой от поясите в различните версии на профибокса. Целта им е да се привлече огромна аудитория с оглед на интереса към реваншите, които реално Кличко ще получи срещу двама съперници, които успяха да го победят.