Известният американски актьор и режисьор Джордж Клуни и любимата му Амал Аламудин се ожениха в събота на частна церемония във Венеция.

За съпруга и съпруг двойката бе обявена от бившия кмет на Рим Валтер Велтрони.

В католическа Италия обаче, такъв брак "по американски" не може да бъде признат за валиден, съобщи информационната агенция АНСА.

Очакваше се сватбата на Джордж Клуни, един от най-горещите актьори на планетата, да се състои в понеделник. Всъщност според италианските закони Клуни ще е женен в понеделник.



За американските разбирания - той вече е. Американският актьор е атеист, така че няма да има църковен брак, а само подпис в кметството на Венеция.

Официалната церемония е насрочена за 29-ти септември, понеделник, тъй като тя трябва да бъде в съответствие с местните закони, уточнява БГНЕС.

На "сватбата на десетилетието" във Венеция, в допълнение към многобройните роднини на Аламудин, са и знаменитости от киното и шоубизнеса. Сред тях е актьорът Мат Деймън, моделката Синди Крауфорд, лидерът на ирландската рок група "Ю ту" Боно. Не е известно дали там са Брад Пит и Анджелина Джоли, пише ИТАР-ТАСС.

Клуни е подписал с целия обслужващ персонал договор, предвиждащ глоба от 5 000 евро за всяка информация, довела до публикуването на подробности за тържествата, които вече започнаха и ще продължат три дни.

Градските власти издадоха специален указ, който ограничава движението в понеделник по Канале Гранде, за да не улесняват опитите на свръхлюбопитните да нарушат правото на двойката на личен живот. Мобилизираните за охрана гардове са над 400.

В събота вечерта всички гости на Амал и Клуни се събраха на галавечеря. Подробности, както поиска Клуни, не се съобщават.

Официални снимки от събитието ще излязат само в американското издание на списание "Вог" (Vogue), което е откупило правата върху тях.