Джордж Клуни ще продуцира нов филм, в който ще играят Джулия Робъртс и Мерил Стрийп.

Компанията на актьора ще продуцира адаптацията на театралната постановка "August: Osage County" на Трейси Летс, която през 2008 г. получи награда Пулицър и награда Тони през 2011 г.

Това ще бъде третият филм, който Клуни продуцира, след "Кожени глави" от 2008 г. и "Маската на властта". Джон Уелс ще бъде режисьор на новата лента.

Тя ще проследява приключенията на семейство, което се събира във фермата си в Оклахома след изчезването на бащата. Всичките му тайни ще бъдат разкрити. Майката Вайълет Уестън, която е наркоманка, е принудена да стане глава на семейството, а голямата й дъщеря Барбара преминава през тежка семейна криза и иска да контролира всичко.

Двете роли ще бъдат изиграни съответно от Мерил Стрийп и Джулия Робъртс. Талантливите актриси са сигурен залог, че зрителите ще се стичат към кинозалите, за да гледат филма. Снимките ще започнат през есента.

След като изигра Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди", Мерил Стрийп се захваща с нов сериозен проект на големия екран. Тя ще се снима и във втората част на "Дяволът носи Прада". Колкото до Джулия Робъртс, тя не за първи път ще работи с Джордж Клуни. Двамата си партнираха и в "Бандата на Оушън" преди няколко години, пише БГНЕС.