Джордж Клуни ще продуцира филм на модния дизайнер и кинорежисьор Том Форд, съобщи "Холивуд рипортър".

Става въпрос за киноадаптация по книгата "Тони и Сюзан" от писателя Остин Райт. Работното заглавие на филма е "Нощни животни".

Това ще е първият филм на Том Форд след дебюта му като режисьор с лентата "Самотен мъж", излязла по екраните през 2009 г. Сценарият е написан от Том Форд. Клуни ще продуцира филма заедно със своя съдружник Грант Хеслов, с когото основа продуцентската фирма "Смоукхаус пикчърс".

Книгата от починалия през 1993 г. Остин Райт е публикувана през 2003 г. и описва историята на Сюзан. Тя получава от бившия си съпруг, когото е напуснала 20 години по-рано, ръкопис на роман. Бившият съпруг иска мнението за романа.

Тогава книгата от Райт представя две паралелни истории – тази на романа, озаглавен "Нощни животни", проследява случващото се с мъж, в чиято семейна ваканция настъпва обрат, и онази на Сюзан, която си припомня първия си брак и трябва да се справи със сериозни проблеми.

Том Форд – една от най-големите знаменитости в света на модата, възроди модна къща "Гучи" в края на 90-те години на миналия век, преди да започне да работи за "Ив Сен Лоран" и да лансира свой собствен лейбъл.

Миналата година 53-годишният Форд се омъжи за дългогодишния си партньор Ричард Бъкли на тайна церемония в САЩ. Моделиерът и Ричард имат връзка от 27 години, а преди три даже станаха родители на момченце. Двамата се запознават на модно ревю през 80-те години, а месец след първата им среща заживяват под един покрив.