Джордж Клуни бе посрещнат от много фенове в Единбург, където посети кафене, което наема на работа бездомни, а приходите се дават за благотворителност.

"Харесвам онова, което те правят. Смятам, че това е много добра кауза. Идеята, че можем да имаме принос за справяне с трудностите на всеки индивид, наистина е важна", каза той, цитиран от Франс прес.

Фенове се събраха на "Роуз стрийт" - улицата за пешеходци в центъра на града, за да приветстват актьора и да се снимат заедно с него. Клуни, облечен от главата до петите в черно и с посребряла брада, си направи селфита с много почитатели, пише БТА.



Холивудският актьор бе поканен от основателя на веригата кафенета "Соушъл байт" Джош Литълджон. Тя включва 5 кафенета в Шотландия - в Единбург, Глазгоу и Абърдийн, и предоставя всички приходи за благотворителност. Всеки клиент може да плати топла напитка или ястие, които ще бъдат сервирани на бездомни. Една четвърт от служителите на веригата кафенета са бивши бездомни.

Джош Литълджон уточни, че Клуни е направил дарение от 1000 британски лири.

"Знаехме, че Джордж е ангажиран с хуманитарна дейност и със своя собствена благотворителна мисия в Судан. Затова го поканихме в Шотландия", разказа той.