Очаквайте на 23 февруари експерименталната „Книга за Пътя“ на големия френски писател, енциклопедист и провокатор Бернар Вербер!

„Книга за Пътя“ (превод: Капка Стойкова, 144 стр., цена: 14 лв.) се отличава от всичко, което сте чели от Вербер досега. Тук няма да усетите дъха на боговете, нито ще станете свидетели на цивилизационни сблъсъци. „Книга за Пътя“ е своеобразна игра, едно вдъхновяващо „интерактивно“ есе за дългото пътуване, към което ни повежда всяка книга – пътуване към себе си и другите, към миналото, настоящето и бъдещето, и необикновен израз на вечния копнеж по безсмъртие.

Бернар Вербер е сред най-четените и популярни писатели във Франция. Творческият му свят обхваща както нетрадиционни фантастични трилъри и антиутопии, така и модерна експериментална литература. Прочутата му сага за мравките и трилогиите „Танатонавтите“ и „Цикълът на боговете“ са вълнуващи странствания в търсене на паралелно съществуващи цивилизации и изследване на безграничните възможности на човешкия ум.

Не очаквайте конвенционална премиера на „Книга за Пътя“. На 26 февруари ще си поговорим за литературата като откровение, за думите, които ни влияят, за идеите, които отключват дверите към самопознанието, личностното израстване и удовлетворение. Преоткрий себе си с „Книга за Пътя“ на Бернар Вербер на 26 февруари от 19:00 часа във Френския културен институт в София.