Зашеметяващ успех постигна Мишел Обама с първата си книга. Само 15 дни след пускането ѝ на пазара, са продадени над 2 млн. копия от нея, съобщава Daily Mail. Издателите на бившата първа дама обявиха, че мемоарите се продават в електронен вариант, на хартия и аудио носител, като броят на продадените копия в САЩ и Канада расте.

Консултант спасил брака на Мишел Обама

Книгата „Becoming“ бе издадена на 13 ноември, като тиражът на хартиените копия бе 3,4 млн. Само през първата седмица са закупени 1,4 броя. За сравнение, през юни 2003 г. излиза автобиографичната книга на Хилари Клинтън, но един месец след това са закупени само 1 млн. копия.

Мерил Стрийп с уникална чанта

В момента Обама е на 10-дневно турне из САЩ, на което промотира книгата си. Всичките ѝ участия се радват на голям интерес сред американците. „Книгата е толкова добре написана, че четейки я, мога да чуя гласа ѝ. Чувам изразите ѝ, чувствам чувствата ѝ“, коментира Опра Уинфри, която бе поканила Мишел Обама в своето шоу.

Според запознати, Мишел и Барак Обама са сключили договор за 65 млн. долара с издателството на „Becoming“. През 2019 г. се очаква да излезе и мемориалната книга на бившия американски президент, в която ще има още любопитни неща от личния и професионален живот на семейството.