Певицата Цветелина беше поканена в качеството си на писател в ОУ„Душо Хаджидеков” гр. Пловдив.

Поканата беше отправена от преподавателката по български и литература Дима Терзиева и шестокласниците, които членуват в читателския клуб „Приятели на книгата”.

Темата беше посветена на първата книга на изпълнителката „Фабрика за мечтатели”. Заедно с г-жа Терзиева, Цветелина Добрева и децата от клуба, се отправиха към едно приключение изпълнено с тайнство и вдъхновение.

В препълнената класна стая цареше вълшебна атмосфера и куп нетърпеливи въпроси, за това как се става поет, от къде идва вдъхновението, кои са учителите в тази посока на авторката на „Фабрика за мечтатели”.

Учениците попиваха жадно с вперен поглед всичко, което Цветелина им сподели. Тя ги посвети в тайнството на вдъхновението и им препоръча, когато дойде, да му обърнат специално внимание, защото то идва при тези, които го ценят и уважават.

Каза, че на тяхната възраст е писала много стихове и чрез тях си е отговаряла на въпросите, които са я вълнували точно в този момент, но за съжаление се е срамувала от това и ги е хвърляла веднага след написването им.

Часът мина почти мигновено в разговор и стихове, които Цветелина Добрева рецитираше с видима страст.



Голямата изненада за Цветелина бяха произведенията, които децата са написали вдъхновени от стихове, които са включени в книгата й, както и от самото заглавие „Фабрика за мечтатели”.

Читателите-мечтатели рецитираха своите стихове и прочетоха разказите, които бяха сътворили. Според поетесата, която беше изключително развълнувана от творбите на учениците, те по нищо не отстъпваха на стиховете и разказите на големите автори. Бяха изпълнени с мъдрост и осъзнато търсене на себе си, и света на мечтите.

Цветелина им каза, че ако е знаела каква изненада са й подготвили е щяла да мълчи, и да слуша това, което те имат да кажат, защото е наистина ценно и истинско.

Тъй като времето отмина като миг им обеща, че това ще е само първата среща и ще посвети още от времето си на техния талант.

С г-жа Терзиева обсъдиха след часа, как да стимулират таланта на децата. Темата остава отворена...

„Невероятно е усещането да видиш продължението на своя труд, в лицето на тези талантливи ученици”, споделя развълнувано Цветелина и допълни: „Вярвам, че промяната идва от тях и ще помагам с каквото мога по този въпрос”.