Сексоложката Наталия Кобилкина даде яснота за странната си фамилия.

Кобилкина е стара украинска фамилия и означава... скакалец! "Тоест нещо като Скакалкина", шегува се рускинята родом от Ростов на Дон.

"След като се преместих в България, си мислех да я сменя, но всичките ми дипломи и документи са с нея и реших да я оставя", разяснява Наталия.

Оказа се, че нестандартната фамилия е създавала проблеми на дамата и то в родината й.

"Още в училището в Русия ми създаваше големи неприятности, защото децата ми се подиграваха жестоко. Изучавахме разказа на Чехов, който се казваше "Лошадиная фамилия" ("Конска фамилия").

Там имаше една Кобилкина и когато го четяхме в час, всички припадаха от смях, а за мен беше много срамно", спомня си сексоложката. Затова и решила, че първото нещо което ще направи, когато се омъжи е да смени фамилията си, пише Lifestyle.bg

"Но след това не ми се занимаваше да сменям всички документи и си останах Кобилкина. Сега съм много щастлива, че не го направих, защото и двете ми сестри са омъжени и съответно приеха фамилията на мъжете си. Аз единствено я запазих и баща ми е много щастлив от този факт", горда е Нати. Освен това тя смята, че Кобилкина звучи много специфично и мелодично, плюс това не се и среща често. "Мога да си извадя патент за нея", смее се семейния терапевт.