Думите „Да, сър!” вършат чудеса с мъжете, а когато една жена иска да накара любимия си да ѝ обърне внимание, трябва да се държи като разгонена мечка в планината. Как се държат разгонените мечки в планината? Обикалят край дърветата и се трият в тях. Същото трябва да прави жената със своя мъж, когато прецени, че той се проявява като истинско дърво в отношенията им.

„Най-смешното е, че го научих на бизнес семинар” – това разказа сексоложката Наталия Кобилкина пред 500 жени на тренинг миналия уикенд, на който бе и световно известната психоложка Лариса Ренар. На лекциите им се ляха сълзи, които се редуваха със смях, вицове и на пръв поглед странни практики, които обещават резултати за отрицателно време.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalia Kobylkina (Official) (@nataliakobilkina) on

„Пожелай си да имаш голяма къща до една година! Кажи, че го заслужаваш и ще видиш, че ще стане!”, приканваше Кобилкина своите последователки. Тя сподели своя собствен опит да получава лесно всичко, което ѝ се иска. „Обръщам се към Бог и казвам: „Татко, трябват ми дрехи! Моля, помагай!” И се появяват дрехи! Така можете да молите за всичко, което ви е нужно, но трябва да сте сигурни, че го заслужавате!”, обясняваше Кобилкина от подиума в залата, в която бе събрала своите последователки.

Другият начин да получаваш, бил чрез мъжа си, който задължително трябва да обгръщаш с внимание и обич. Урок за това ѝ дала собствената ѝ детегледачка. Рускинята била избрала жена, която да гледа сина ѝ Филип, докато е заета с работа. Но мъжът ѝ Такис изобщо не я харесал. „Добре, мили, ти избери детегледачката!”, дала му картбланш Наталия. И той харесал гувернантка от Бали.

Жената по цял ден му повтаряла: „Да, сър!”,

покланяла му се и му благодаряла сърдечно за всичко. „Мъжът ми стана друг човек – усмихнат, вдъхновен! Веднъж ѝ занесъл кафе и тя се разтопила от щастие! Реших и аз да следвам примера на детегледачката. Започнах да казвам „Да, сър!”, да го подкрепям във всичко и след два месеца моят съпруг започна да учи нова специалност в Америка, купи малка яхта и се записа на курсове, за да може да я управлява!”. Тези любопитни неща сподели самата Наталия, приканвайки последователките си да пробват нейната техника за получаване на бързи резултати.

Оказа се обаче, че повечето жени на семинара имат много по-малки очаквания от живота в сравнение с рускинята. Някои мечтаеха да се намери човек, който да им помага с чистенето поне веднъж в месеца. Други се молеха да се разделят със страховете си, като дори не можеха да формулират точно от както се страхуват. Трети искаха просто един свободен час на ден, за да почетат книга и да си починат. Когато си на подобен семинар, се изненадваш колко малко искат някои хора от живота и колко им е трудно дори да изкажат на глас мечтите си. „Вие сами не си позволявате да бъдете щастливи”, обясняваше Кобилкина и се опитваше да накара жените в залата да поискат щастие и да повярват, че то може да им се случи – всичко останало се оказва по-лесно от тази първа крачка.

Другото, от което човек може да се изненада на подобна сбирка, е колко много красиви, умни и чаровни дами остават сами – без мъж до себе си. Огромна част от присъстващите се молеха да намерят партньор, който да се държи с тях добре и да ги подкрепя. Повечето нямаха изисквания да е богат. Противно на всеобщото мнение, че жените са меркантилни, имаше такива, които бяха съгласни дори да издържат мъжете си, стига да имат мъже. Искаха просто да имат семейство и деца.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Natalia Kobylkina (Official) (@nataliakobilkina) on


Не липсваха обаче и такива, които искаха добра кариера и собствен бизнес. Специално за тях от Русия бе дошла рускинята Лариса Ренар. Авторката на няколко бестселъра за женската сила и енергия пристигна в София за пореден път, за да покаже специални техники на дишане, медитация и практики, които да помогнат да дамите да открият точно какво искат от живота си и как да го постигнат. „Помислете какво ще ви е нужно, за да реализирате своята цел. Може би ново образование? Или да се запознаете с хора, които могат да ви помогнат?”, прикани Лариса Ренар. И сподели част от своя собствен опит.
„Записах се да уча сценарно майсторство в Лос Анджелис. „Бях на 51 години, всички останали бяха на по 20 – по-малки от моите деца! Добре, че имаше един на 35, край когото да се чувствам по-нормално. Накараха ни да пишем сценарий на английски и си казах: „Аз и на руски не мога да го напиша!”. Но накрая все пак се справих. Колкото повече учите през живота си, толкова по-дълго ще живеете, защото мозъкът е най-важният орган в тялото и той трябва да се тренира най-много”, смята руската психоложка, която има университетски дипломи и по биология и икономика, а в момента работи по докторат по социология. Тя даде съвет на жените да се стараят всеки ден да правят нещо ново – дори това да е изпробването на салата, която досега не са яли, гледането на филм или минаването по непознат маршрут на път за работа. А най-важното от всичко било да правиш нещата с удоволствие, пише "Уикенд".