Кубрат Пулев е трябвало да притежава работна виза – или О-1 за спортен талант или Р-1 за атлети, признати в цял свят.
Това обясни имиграционният адвокат Кристина Крилчев, която практикува в Лас Вегас. Пулев обаче имал В-1/В-2 – туристическа или бизнес виза, която източници на BG VOICE казаха, че получил през 2015 г. когато придружава бившата си приятелка Андреа за нейно турне в САЩ.

Това е причината имиграционните власти на САЩ да не допуснат претендента за световната титла да влезе в страната в събота. Докато всичко това излизаше в медиите, Пулев обясняваше в телефонни интервюта за двете най-големи телевизии, че е в САЩ. А всъщност вече е бил на летището в Истанбул, след като имиграционните власти го депортират с полет на Турските авиолинии.

“Има два варианти – имиграционните власти само да са му отнели туристическата виза или към това да са му дали 5-годишна забрана да влиза в САЩ, което е по-вероятно като се има предвид, че е бил отстранен по бързата процедура (expedited removal)”, обясни адвокат Крилчев.

Пулев едва ли някога повече ще получи туристическа виза, но може да кандидатства за работна. “Ако има 5-годишна забрана обаче, всеки път като иска да влезе в страната ще трябва да кандидатства за специален waiver в този период”, обясни Крилчев. Такъв е и случаят с фолк певицата Деси Слава, която преди месец не успя да се качи на самолета за САЩ.

снимка:инстаграм кубрат пулев