"Това е годината на бокса и искрено се надявам спортист номер едно на България да стане някой от нас двамата с брат ми", заяви Кубрат Пулев ден преди церемонията "Спортист на годината".

Ден преди церемонията за обявяване на спортист номер едно на България за 2012 година, репортер на БТА разговаря с двама от основните претенденти за престижното отличие - братята Кубрат и Тервел Пулеви.

Европейският шампион за професионалисти в тежка категория Кубрат Пулев заяви:

"Това е годината на бокса и искрено се надявам спортист номер едно на България да стане някой от нас двамата. Все пак, това е и годината на боксовото семейство Пулеви. И аз, и Тервел ще бъдем много радостни, ако премиерът Бойко Борисов, който обича спорта и прави много за неговото развитие, дойде в НДК и лично връчи наградите на най-добрите спортисти."

Бронзовият олимпийски медалист от Лондон в категория до 91 килограма Тервел Пулев пък демонстрира чувството си за хумор преди церемонията:

"Обещавам, че какъвто и да бъде изборът на журналистите, аз и Кубрат утре няма да раздаваме крошета и ъперкъти, а ще се държим като истински джентълмени."