Боксовият ни супершампион Кубрат Пулев, който само с погледа си праща в нокдаун двуметровите си свръхтежки съперници, също може да изпитва чувство на страх.

Кобрата изпаднал в жестока паника покрай земетресението, което ни разлюля на 24 май, и не смеел да се прибере в родината от Германия, където тренира усилено за сблъсъка си с Владимир Кличко.

„Кубрат просто превъртя покрай новините за труса. Оказа се, че има фобия от природни стихии. За ден и половина заряза блъскането по крушата и само прехвърляше новинарските сайтове като обезумял", твърди човек от щаба на големия брат Пулев, пише ''Всеки ден''.

Оказало се, че боксьорът носи травмата си от детството. В началото на 1986-а той бил на зимен лагер в Стара планина, когато най-тежкото земетресение в новата ни история събори 150 къщи в Стражица и околните села. В хлапашкото му съзнание се загнездил споменът как зъзне на стълбите пред почивната станция, както и ужасяващият звук на извиваща се арматура от труса.

Пулев бил просто обсебен от темата и често четял в интернет любопитни факти за сеизмологичната активност, изригванията на вулкани, цунамитата и останалите ужасяващи чудеса на природата.



„За нищо на света няма да се връщам, преди да минат всички вторични трусове, отсякъл еврошампионът пред хора от своя екип. - „Ще чакам Кличко тук, само леко да ме раздруса и ще се побъркам", добавял Пулев.

Кубрат продължава да блъска усилено в Германия, независимо, че дългоочакваният му бой с украинеца още не е насрочен, няма и подписан договор за мача.

Много е вероятно обаче на 6-ти септември точно Кобрата да се изправи срещу Кличко в зала „О2" в Хамбург, запазена отпреди месец от мениджмънта на световния шампион.

Пулев е официален претендент №1 на Международната боксова федерация, където шампион е украинецът. Кличко отдавна е преминал регламентирания срок, в който трябва да защити шампионския си пояс, и затова получи ултиматум да излезе срещу българина.