Когато чуеш името на Полански, може би веднага разтегляш една усмивка до ушите и започваш да си спомняш откъслечни спомени от негови филми, как са те накарали да се почувстваш и прочее. Освен това знаеш, че ще намериш нещо доста изкривено, преобърнато, което ще ти достави удоволствие по един доста странен начин. Вече сме говорили за един култов негов филм "Бебето на Розмари" - http://hotnews.bg/n/Vmesto-da-j-se-rodi-dete-to-se-okaza-zombi.18834.html

Но тук става въпрос за "Горчива луна". Отново можем да очакваме с наслаждение началото на филма, което веднага ще ни потопи в историята на млада двойка, която най-спокойно и весело си пътува с кораб. Минават през Истанбул напът към Индия, когато се запознават с една французойка, истинска красавица. По-късно мъжът ще има срещи насаме с нея, но ако искате да знаете повече, гледайте филма.

Освен с французойката, младият мъж се запознава с нейния осакатен съпруг, който му разказва своята потресаваща история за една изпепеляваща любов, която му отнема всичко.

Днес от 17:30 в Euro Cinema.