Най-новата ни история почти не помни избор на "Мис България" без скандал. Нова телевизия припомни кои бяха носителките на короната през последните години и какво им струва короната.
Наградената през 2012 година Ина Манчева успя да се порадва на титлата си едва няколко часа. Проверка на организаторите тогава установи, че Манчева е спечелила гласa на публиката по нечестен начин с манипулиран вот по интернет. Короната й беше отнета на живо в телевизионния ефир от члена на журито Стойчо Керев. Само ден по-късно короната беше връчена на Габриела Василева от Бяла Слатина. През 2013-а година Мис България стана Нанси Карабойчева от село Юнаците. Въпреки неoспоримата си красота и тя беше нападната – но този път от родителите на първата си подгласничка, които изсипаха редица груби думи по неин адрес. Тя обаче беше високо оценена на световния конкурс в Бали и запази титлата до 2014 г. След нея за най-красива българка през 2014-а беше обявена Симона Евгениева от Монтана. Тогава обаче изборът не мина гладко. Красавицата бързо отнесе етикета „най-скандалната миска“. Причината бяха нейни разголени снимки от поп-фолк клубове.


Носителката на короната през 2015 година Марина Войкова също стана обект на критики. Въпреки сините си очи и нежното лице, момичето от Елин Пелин остана с горчив спомен от коментарите за себе си. Християнското сдружение пък от своя страна настоя тя да върне короната си заради голи снимки.