Френско издание направи класация от десет играчи, които имат стотици хиляди почитатели в социалните мрежи.

Близо до най-търсените е и Димитър Бербатов, който стана тотален хит във Фейсбук, предавайки в реално време юбилея на Христо Стоичков. Ето как стоят нещата на ЕВРО 2016.

1. Кристиано Роналдо (www.instagram.com/cristiano) безапелационно държи първо място в класацията за най-харесван в мрежите играч. Португалецът редовно използва Инстаграм. И има впечатляващите 62,7 милиона абонати. А това е неговата най-гледана и най-коментирана снимка. На нея той е със сина си – и двамата показват плочките на коремите си.

2. Неочаквано на второ място в класацията изниква Гарет Бейл (www.instagram.com/garethbale11). Уелсецът често остава в сянка в медиите просто защото играе за Реал, а там звездата е Роналдо. Като истинска знаменитост обаче Бейл е следван от цели 18 милиона души.

3. Златан Ибрахимович (www.instagram.com/iamzlatanibrahimovic) е винаги в челните места. Доказват го неговите 14,9 милиона фенове. Провокативен, арогантен и брилянтен! Той има всичко, за да бъде любимец на социалните мрежи. А това е неговата най-следвана снимка.



4. Андрес Иниеста (www.instagram.com/andresiniesta8 ) не е много приказлив и не прави често изявления. Затова пък в Инстаграм има зашеметяващите 12 милиона абонати.

5. Серхио Рамос (www.instagram.com/sr4oficial), големият испански защитник, също е част от най-следваните от фенове играчи. Неговите 9,8 милиона абонати свидетелстват, че той ще продължи дълго време да е все така популярен.

6. Икер Касияс (www.instagram.com/ikercasillasoficial) вече има близо 170 мача за Испания и е най-успешният вратар в историята. На неговото футболно дълголетие се възхищават 8,8 милиона фенове, които го следват в Инстаграм.

7. Жерар Пике (www.instagram.com/3gerardpique/) отдавна е един от стълбовете на испанския национален отбор. Както и на Барселона. За радост на своите 8,4 милиона абонати.

8. Германският полузащитник Тони Кроос (www.instagram.com/toni.kr8s) се превръща лека-полека в световна звезда, след като стана победител в Шампионската лига с Реал Мадрид. В това са готови да се закълнат неговите 7,3 милиона абонати в мрежата.

9. Месут Йозил (www.instagram.com/m10_official), германският плеймейкър, определено е много популярен със своите 7,2 милиона абонати. Почитателите му главоломно започнаха да го следват, откакто играе за Арсенал. Ето защо той изпреварва с едни гърди дори английската легенда Уейн Руни.

10. На последно десето място е класиран Уейн Руни (www.instagram.com/waynerooney). Звездата на националния отбор на Англия е десетият играч от ЕВРО 2016 в класацията. Въпреки че е последен, той има 6,5 милиона абонати. Човекът, който най-вероятно играе за последен път на европейско първенство, се радва на добра популярност, заключават френските журналисти.