Студовете не биха могли да изненадат никого - януари е - и вече започвате да проклинате лютата зима, очаквайки скоро да се появят белите бродници или Захари Бахаров с дебелото палто и брадвите.

Добрата новина е, че има хора, които спокойно биха заявили, че не е толкова студено, колкото си мислим. Лошата новина е, че трудно бихме могли да повярваме, че хора биха стояли кротко на подобни температури. Представяме някои от местата на планетата с най-свирепи температури под нулата и се надяваме, че никога няма да живеете там:

Верхоянск, Русия

Намира се в северната полярна окръжност и около 1173 души живеят спокойно и щастливо в зона, която може да предизвика всеки почитател на фризерите. Този град, заедно със село Оймякон, претендират за титлата "Полюс на студа". Средната годишна температура е -14.7 градуса по Целзий. Хората там развъждат животни, а през зимата предвижването става само по повърхността на замръзналите водоеми. Минималната измерена температура е -45.777 градуса по Целзий. Жителите на Верхоянск биха могли да се потят от студ в момента в България.