Книгата, посветена на сериала "Стъклен дом" се казва "22 истории със звезди".

Едната от историите е посветена на Елена Петрова и започва с един гаф по време на снимките на сериала в Мол-а на "Стамболийски". Разказва се и за това как красивата актриса оцеля по чудо, избягвайки по случайност чудовищния атентат на 11-ти септември 2001 г. в Ню Йорк.

Книгата-хит ще е на пазара до края на месеца.

Тази неделя, 11 април, точно от 20:00 ч. е премиерата на "Стъклен дом" в ефира на bTV. Кой какъв е в историята? Какво може да се случи Ще ви кажем. Стефан Данаилов се завръща на българския екран като баровеца собственик на мол Димитър Касабов, който хваща в измама един от съдружниците си. Той има син в Америка, с когото не се е виждал и чувал от 18 години. Момчето заминава за САЩ след жесток скандал с татко си. Казва се Камен /Калин Врачански/.

Младежът се завръща точно в деня на 60-тия рожден ден на баща си. В момента, когато се виждат проехтява изстрел и героят на Стефан Данаилов се свлича на земята. Жив ли е? Може би, да. Сценаристите ще решат. Всъщност, погребват Димитър Касабов още в първите серии, но в тези сериали всичко се случва.

Елена Петрова играе красивата съпруга на Стефан Данаилов на име Боряна. Съвсем случайно тя се сблъсква с доведения му син и изпуска от втория етаж скъпоценната торта за рожденния ден на мъжа си. Намразва младежа, а когато по късно става ясно, че той ще наследи голяма част от богатството на баща си го изгонва от родния му дом. Той обаче спасява живота й…. “Ние не искаме да остареем в този сериал, но ще е прекрасно, ако стане любим на зрителите!”, казва Елена Петрова.

Нейната героиня е романтична и чувствена жена, която най-неочаквано и за нея самата е завладяна от изпепеляваща и греховна страст. Дали не започва любовна история с доведения си син Камен. Можем само да гадаем Налага й се да направи най-страшния избор, да се изправи пред обществото, за да си позволи да обича. В момента Елена Петрова играе в постановките "Благородният испанец" и "Големанов" в театрална формация "Мелпомена", "Осъдени души" в Народния театър "Иван Вазов". Завършила е театрален клас към театралнатa трупа "4 х С". Омъжена, с две деца-близнаците Изабела и Александър.



Cтефан Данаилов е сериозен и безкомпромисен бизнесмен в "Стъклен дом". "Но го застига бърза смърт", както казва продуцентът Митовски. Данаилов засега е най-голямата звезда в сериала и името му ще привлече зрители още от самото начало. Той е поканен за гост, сценаристите още не са решили колко дълго да е участието му. Ролята е писана специално за него.В разследването на смъртта му се включва и арогантен агент на ДАНС, който крие мръсни тайни. Атанас Атанасов адски се е вживял в ролята. Дали пък той не е новият Октопод?