Васил Василев-Зуека стана на 55 години в последния ден на април, а най-добрия подарък любимият водещ на България получи от порасналата си дъщеря, научи само Hotnews.bg. Девина Василева, която учи кино и театър в Англия, засне първата си реклама за популярна верига български магазини. 20-годишната красавица прекарва карантината в дома на майка си Нина Димитрова в София, която също остана без работа заради спирането на културния живот у нас. Димитрова е основател на театър „Кредо”, в който преди играеше и Зуека.

Девина, която поразително прилича на баща си, прекарала Нова година в Банско и се върнала в Лондон, без да подозира, че ще й се наложи отново да лети за София само след два месеца. В английската столица прилежната студентка заляга над уроците, но и работи в заведение, за да не тежи на бюджета на майка си и баща си. Единствената щерка на Зуека не крие, че в момента скучае сериозно у дома, но оползотворява времето като разчиства гардеробите. В тях попаднала на старите дрехи на баща си, които очевидно Нина все още пази.

Василев изкара празника с втората си жена –режисьорката Ани и сина им Стефан в апартамента им в София, а колегите му се надпреварваха да му честитят. Първи се отчели от екипа на „Като две капки вода” с картичка с пожелание: „Честит Рожден Ден, Зуек! Пожелаваме много здраве, усмивки, любов и вдъхновение, за да продължаваш да ни радваш на малкия и големия екран, както винаги досега”. Продуцентът на Капките Маги Халваджиян му позвънил с думите: „Един от най-свестните хора , които познавам! Честит рожден ден Зузи! Обичам те”. 

Зуекът е роден през 1965 г. в Сливен. Завършва куклено актьорско майсторство в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Илков през 1992 г. В ранните си години популярност набира най-много покрай участието си в студентското предаване "Ку-ку“, а днес можем да го видим и в образа на водещ на „Като две капки вода“. Зуека се е снимал и в над 10 български филма, един от който зрителите видяха преди броени дни- „В кръг”, както и в сериали като "7 часа разлика“ и „Полицаите от края на града”.

снимка фейсбук Lovestyle