С водопади от сълзи и реки от размазан грим стартираха вокалните двубои в „Гласът на България“ и се превърнаха в жестоко изпитание не само за участниците в музикалното шоу. В гладиаторските битки един срещу друг се изправиха по двама почти равностойни таланти от един и същи отбор, а мъчителното решение кой да си тръгне и кой да остане взе треньорът им. 
Притисната да посочи своя фаворит, Камелия първа не издържа на напрежението и се разплака безутешно. Емоциите на попфолк звездата се отприщиха, след като избра синеоката фурия Кристина Дончева пред притеснителната, но не по малко талантлива Мария Гогушева.

„Доживях да се разчувствам! Мислех, че съм го надживяла! Но това беше не само музикален дуел, а битка между две съдби“, простена през сълзи Камелия. „Двубоите са най-добрият пример за това какво представлява нашата музикална индустрия – всеки ден е битка!“, обясни по фолк фурията. Разстроена от реакцията на колежката си, Михаела се втурна да я утешава. „Милото момиче, ти цялата трепериш!“, констатира тя, докато стискаше Камелия в прегръдките си.

„Вече толкова сезони не спираме да се вълнуваме от този етап на шоуто. Каквито и професионалисти да сме, ние сме преди всичко хора, а това са трудни, съдбоносни решения“, призна и Графа, който в края на вокалните битки ще трябва да се раздели с петима от своите участници. Във вокалните двубои всеки от журито има право на по две кражби, с които да отмъкне артист от друг отбор. Менторите се възползваха от тази възможност и още в първи епизод натиснаха бутоните си няколко пъти. Така част от отпадналите таланти получиха мечтания трансфер и се върнаха в битката за титлата „Глас на България“ и наградата от 50 000 лева.

снимки: bTV