Дни ни дели от концерта на OneRepublic в София. На 2 юни, момчетата от една от най-популярните банди в момента ще изпълнят в столичната зала „Арена Армеец“ най-големите си хитове.

Подготвили сме ти един въпрос, чийто верен отговор може да ти донесе един от два билета за концерта!

Ето 3 любопитни факти за бандата, които ще ти помогнат да отговориш правилно:


1. Славата им започва от социалната мрежа MySpace
Както много банди от съвремието и при OneRepublic стартът е във виртуалното пространство. Пробивът си те правят в социалната мрежа MySpace, където качват песните си и постепенно много хора започват да забелязват и харесват музиката в профила им.

2. Песента “Halo”, изпълнена от Beyoncé, всъщност е дело на Раян Тедър
Тедър споделя, че преди шоу в Мичиган се контузил много лошо и това е била една от най-силните болки в живота му. След инцидента останал вкъщи, за да си почине за 2 седмици. Жена му забранила да пише или да работи изобщо. Един ден Евън Богарт (известен американски продуцент), много близък приятел на Раян, се свързва с него и споделя, че е в пика на продуктивността си за писане на песни и двамата се уговарят Богарт да се отбие в дома на Тедър, докато жена му я няма. Тогава Евън пристига и Раян му съобщава, че Beyoncé се е свързала с него и иска той да ѝ напише песен. Имат само 3 часа, за да я завършат, преди жена му да се прибере и да се разсърди, че контузеният ѝ мъж работи, когато трябва да си почива. Така три часа по-късно се ражда “Halo”.

3. „Counting Stars” е завършена в Санторини, Гърция

Тоталният хит от 2013 г. “Counting Stars” е започнат в Ню Йорк, но е завършен на о-в Санторини, Гърция. Групата споделя, че са искали да завършат точно тази песен на място, което е специално, което ги вдъхновява. В продължение на три години са искали да отидат на Санторини, но това не се е случвало, поради стотици ангажименти. Все пак отиват и всичко се нарежда както трябва, защото за тях това е перфектното място за завършването на тази емблематична песен.

ВЪПРОС

Кой e авторът на песента HALO на Beyoncé?

1. Райън Тедър
2. Роби Уилямс
3. Майкъл Джексън

Получихме вашите отговори. Благодарим ви!

Ето и печелившите имена:

Гергана Желева
Петър Венциславов
Мария Петкова
Радослав Богданов