16-те участници ще имат ментор - човек, който стриже 160 овце за ден.

16-те участници, които влизат във “Фермата” след по-малко от месец, няма да бъдат изоставени съвсем сами в пустошта.

Ще им помага 55-годишният Георги Михайлов от Капитан Димитриево, обл. Пазарджик - село, което се намира близо до изоставената ферма, в която ще се снима риалити шоуто. Той ще бъде стопанинът на ранчото и същевременно с това и ментор на участниците. Ще ги учи как да палят огън, как да изградят обор и да се грижат за животните, как да приготвят кисело мляко и да варят ракия. Играчите няма да имат ток, вода и канализация и за да се прехранват и оцеляват, ще трябва да изградят всичко от нулата.

Всъщност ролята на стопанина е още по-важна, защото именно Михайлов ще им поставя задачи и ще оценява изпълнението им. От неговите оценки ще зависят всичките им екстри.

“Във фермата има всичко необходимо, за да живеят участниците нормално. Само че трябва да си го заработят! Имаме градина със зеленчуци, ако я стопанисат - ще ядат. Ако се грижат добре за фермата - ще има и награди - овце, кози, крави, агнета. Кокошки, за да се изхранят. Ако не работят, няма да получат нищо!”, казва Михайлов.

Той е убеден, че е единственият човек у нас, който сам може да подстриже вълната на 160 овце за ден. През 1976 г. баща му купува 56 овце, които за 15 години стават 160 и цялото семейство се грижи за тях.

Бай Георги е работил известно време в строителството. След промените през 1989 г. отваря собствена мандра и фурна, а по-късно на зряла възраст изкарва курс по готварство. Днес с това изкарва прехраната на семейството си, а всичките му умения го правят изключително подходящ за новата му роля на тв ментор.