не изневери на традицията си да прави оригинални и запомнящи се премиери на своите продукции и така за пореден път успя да изненада почитателите си.

Във вечерта на 30 януари български журналисти и партньори на култовия филмов канал успяха да се потопят в атмосферата на най-новата оригинална продукция „Шанс”, пийвайки глътка уиски, сервирано от красиви жокейки. Вместо на хиподрума гостите на имаха възможност да залагат на конни надбягвания в The Residence Exclusive Club в центъра на София.

Журналистите Иво Инджев, Добрина Чешмеджиева, Емил Спахийски, Мартин Захариев, Михаил Заимов, братя Чучкови, водещите Димитър Павлов и Ники Кънчев, Зейнеб от "На кафе", шефката на Нова Телевизия Светлана Василева и председателят на СЕМ Георги Лозанов бяха само част от феновете на расовите коне и силните усещания.

*Добрина Чешмеджиева

*Зейнеб

Символичен водещ бе известният спортен коментатор на БНТ Камен Алипиев-Кедъра, който заяви, че спортът си остава метафора за живота - всичко опира до това дали ще спечелиш, или ще загубиш. Светлана Василева пък опонира с репликата, че няма значение дали сериалът е за спорт, или не - важното е да задържи хората пред тв екраните.

*Коко Каменаров и Камен Алипиев-Кедъра

„Мисля си, че сценаристът използва надбягването като метафора за това какво представлява животът,” каза самият Дъстин Хофман на 50-ината избрани гости в The Residence чрез единственото си интервю за българска медия – това за „24 часа”, което Паола Хюсеин взе в средата на януари в Бевърли Хилс по покана на .

*Паола Хюсеин

„Ние зависим от това, което наричаме „шанс”. Очакваме с нетърпение късмета, мислим за него като за нещото, което ще разреши проблемите ни. Ако спечелим от лотарията, това е невероятно добър късмет. Ако спечелим на надбягванията, също.”

И ако „Шанс” започва с излизането на героя на Дъстин Хофман от затвора, то във вечерта на българската премиера гостите на си доставиха доза адреналин в уюта на ексклузивния столичен клуб. Всеки гост имаше възможността да заложи символично един американски долар. Невероятно, но факт - победителят беше само един - шефът на БНТ Коко Каменаров. Той единствен позна номерата на конете-победители в пилотния епизод, но не си тръгна с пачка долари, а спортсменски раздаде печалбата си с всички, като запази за себе си само късметлийския си долар. Така останалите присъстващи нямаха поводи за завист - спечелиха една вечер на елегантно домашно кино, стилно кралско меню в Royal Ascot стил – предназначено за ездачи-аристократи, и възможност да разберат нещо повече за късмета си.

„Най-големия късмет, който съществува изобщо и който е духовният гръбнак на този сериал - да се събуждаш всяка сутрин, да можеш да дишаш, да виждаш, да притежаваш онези способности, които си имал и предната вечер, и твоите любими хора също да изживеят новия ден. Това е върховен шанс”, обобщи Дъстин Хофман умението на да влага общо-човешки теми в привидно неделнични истории като тази за надбягванията и залаганията на коне например.

*Дъстин Хофман

За зрителите на остава шансът да гледат една суперпродукция със звезди от ранга на Дъстин Хофман, Ник Нолти, Джил Хенеси и Денис Фарина, създадена от режисьора Майкъл Ман („Жега”, „Обществени врагове”) и сценариста Дейвид Милч („Дедууд” на ). Не е нужно да ходите до хиподрума Санта Анита в Ел Ей, за да усетите тръпката от залагането – успява да пренесе адреналина у дома чрез едни от най-великите имена в съвременното кино. Или както каза Иво Инджев накратко „когато чуя, че Дъстин Хофман играе, удоволствието е гарантирано.”

Ник Нолти пък, както сподели специалният пратеник на в САЩ Паола Хюсеин, освен че прилича на Хемингуей, ще бъде сред сценаристите на втория сезон. Удоволствието ще бъде гарантирано.

 За повече следете и