Най-голямата почитателка на плетените облекла сред супермоделите Клаудия Шифър се включва в дизайнерско сътрудничество с производителя на кашмир TSE.

Родената в Германия и живееща в Съфолк супермоделка се е включила в проект с TSE, нюйоркска модна марка, която основно прави луксозни кашмирени облекла.

Майката на три деца се е срещнала с творческия директор на марката Тина Лъц, за да сложи финалните щрихи на първата от две предстоящи колекции.

Колекцията от 17 бройки, включваща плетени рокли, жилетки, блузи и наметки вероятно е вдъхновена от снимки, направени от английския фотограф Дейвид Хокни през 70-те години на миналия век.



Просторното имение на Шифър и живописните му околности също са повлияли върху дизайнерската й насоченост. Според собственото й признание тя също е била вдъхновена и от "германското й минало, камъчетата на плажа, красивите залези и дрехите, носени от местните рибари".

Топмоделката има богат опит с мекия текстил, след като пусна своя марка плетени облекла през 2011 г. Тя също така предостави своето ноу-хау на супермодел при сътрудничеството си с марката очила "Роденщок".

"Искахме да създадем серия облекла, които лесно да се смесят с настоящия гардероб на клиентите ни. Дизайнът на Клаудия пасна естествено с естетическата концепция на TSE и нейният стил се вижда във всяко изделие", заяви Тина Лъц, пише БГНЕС.