Актьорът от "Зов за завръщане” Колин Фарел казва, че днес има по осем допълнителни часа на ден, след като спрял с пиенето.

Колин е трезвеник, след като през 2006 г. влезе в клиника за рехабилитация, а сега признава, че е шокиран колко много време е пропилявал заради пристрастеността си към алкохола и наркотиците.

"Сега имам осем часа отгоре всеки ден, с които не разполагах преди, когато пиех ежедневно в продължение на 18 години... Това е най-якото нещо", казва актьорът пред сп. Details.

И признава, че дори когато синът му Джеймс се ражда през 2003 г., той не само не спира алкохола и дрогата, но и решава да продължи по тази наклонена плоскост.

"Когато се появи Джеймс, реших, че няма да се променям. Буквално си казах "Няма да се променям, ще бъда негов приятел!" Сякаш 28-годишен наркоман и пияница е това, от което се е нуждаел седемседмичният ми син."

Колин е повече от откровен – той говори открито и за навика си в миналото да лъже за щяло и нещяло.

"По цял ден казвах лъжи. Ако съм ял пиле с грах на вечеря, ще кажа, че съм вечерял пържола с картофи. Нямаше цел, просто ми беше станало навик. Наркоманията изисква огромна енергия и много лъжи. Целият ти живот се превръща в една лъжа."

В последните години Колин полага големи усилия да се отърве от пагубния си начин на живот – на 34-ия си рожден ден той отказа цигарите, след като пушеше по 40 на ден, а отскоро започна да набляга на витамините и зеления чай.