Късометражният проект на режисьора Христо Порязов – „Колко си хубав” беше представен за първи път в кино „Люмиер” снощи.

Филмът за смелостта да бъдеш себе си, въпреки обществените порядки, премина с огромен успех и наелектризира киносалона с невероятната, но същевременно много лична история. Отчуждението между хората и крещящата нужда от повече комуникация и разбиране, също беше сред основните послания на филма.

Темите в „Колко си хубав” бяха убедително представени от: Роберт Радев (който направи своя актьорски дебют с проекта), Милена Стоноевич и Данаил Обретенов. Сценарият е на Александър Мануилов, музиката е дело на Милена Иванова и Стоян Ганев, оператор е Иван Палейков. Продуценти са Белана Средкова и Красимир Порязов, съвместно с Националния дворец на културата.

След прожекцията беше представен страхотният клип към филма, като автор и изпълнител на песента "Колко си хубав" е певицата Милена Иванова, която я създава специално за него, по молба на Христо Порязов, а видеото е заснето на покрива на НДК.

Продукцията влезе в официалните селекции на някои от големите кинофестивали в света, включително на престижния Festival Corner в Кан, където е селектиран само още един български филм. „Колко си хубав” ще направи своята европейска премиера в Кан на 16 май, след като получи картбланш за акредитация на фестивала.



Повече за режисьора:

Христо Порязов e роден в град Пловдив през март 1977 година. Завършва “НАТФИЗ – Кръстьо Сарафов” в специалност “Куклено актьорско майсторство” в класа на проф. Румен Рачев и доц. Жени Пашова. Режисьор на тийнейджърското шоу на БНТ “13+”, на нощния блок на БНТ “Нощни Птици”, на музикални клипове на Силвия Кацарова, Теди Кацарова, Марина Кискинова, NELLS, Sunnie, Nu Ance, Ренегат, Рени Гайтанджиева (Рени) и други, както и на телевизионните спектакли: “Легендата” с автор Лили Игнатова и “Кръстопът” на Държавен фолклорен ансамбъл “Филип Кутев”.

Фотограф: Орлин Огнянов