Кольо Минчев напусна гладиаторската арена на MasterChef по bTV на крачка от полуфинала след равностоен дуел със своя приятел Николай Немигенчев. Двамата играха кулинарен шах, в който трябваше да приготвят френско петле с маскарпоне, карфиол, гъби и зеле. Развълнуван от видео посланието на своите близки, Кольо реши да направи интерпретация на рецептата на баба си за пържено пиле, която асоциира с най-хубавите си детски спомени. Готвейки с усещането, че е на малък финал и срещу силен опонент, той се поддаде на стреса и се съсредоточи във вариациите на зеленчуковата гарнитура за сметка на месото. Chef Андре Токев го изпрати с тъга, защото оценява високо качествата, въображението, смелостта и борбения дух, които нееднократно е демонстрирал в трудните предизвикателства.


Кольо призна през зрителитe на „Преди обед“, че MasterChef е истинско приключение, което всеки път му е поднасяло различни емоции – радост, щастие, но и разочарование от личните провали на перфекционизма. Шоуто му е дало опит, който трудно може да бъде описан с думи и не се купува с пари. В маратона на школата се е научил да не спира да вярва в потенциала си, да цени времето, да бъде по-организиран и да не се предава. Той пожела на Николай Немигенчев да се пребори за титлата MasterChef на България и заяви, че изобщо не съжалява, че е отпаднал точно от него, защото е чест да се съревноваваш с наистина силен и добър готвач. Кольо сподели, че на пръв поглед лесните рецепти се комбинират със сериозни дози стрес, напрежение и ограничено време, които влияят емоционално и водят до грешки, които в друга ситуация не би допуснал.



Кольо не е изоставил и мечтата си да открие нестандартен ресторант, които да съчетава тематични пространства и кухни, чрез които можеш да обиколиш света. Тази идея се ражда по времето, в което той и съпругата му живеят в САЩ.