„Комиците” ще се изправят срещу „Маскираният певец” в битка за зрителското внимание на 31 декември. Двучасово шоу по bTV с много смях и много българска музика започва в 20:00 ч. в празничната нощ. Специално издание на „Комиците и приятели“ е сред гвоздеите в новогодишната програма на първата частна телевизия, съобщиха официално от там .

Основната линия в спектакъла е да открои непреходните образи и да погледне към обществените явления на 2019г. през призмата на смеха. Музикалното настроение ще поддържат Михаела Филева, Графа и Белослава, Поли Генова, Любо Киров, Миро, Стефан Вълдобрев и Обичайните заподозрени, Нина Николина и Русенската Филхармония с дир. Георги Милтиядов, ансамбъл „Българе“, ансамбъл „Чинари“ и други любими лица на телевизионната аудитория.

По същото време Нова телевизия пък ще пусне концерт със звездите от най-новия си формат „Маскираният певец”. Те ще пеят с разменени костюми, така че отново ще има интрига кой се крие зад поредната маска. Досега телевизията пускаше от 20.00 часа двучасово „господари на ефира”, но след като то падна от ефир в началото на годината, нишата се заема от песенното състезание.

По традиция от 20 години от 22.00 часа зрителите на БНТ ще имат възможността да проследят на живо празничния концерт „Сцена под звездите“, който по традиция ще се проведе на площад „Княз Александър I“ в столицата. Началото му ще бъде дадено в 22:00 ч. и ще продължи половин час след полунощ на 1 януари.

Режисьор и сценарист на спектакъла е Борис Радев, а на сцената на открито ще излязат Кирил Маричков, Иван Лечев, Дони, Славчо Николов и Венко Поромански от „Фондацията“, Братя Аргирови, кубинската изпълнителка Долорес Естрада, хитовата поп певица от 90-те Тони, провокативните таланти от Expose Team и брас бенд „Виво Монтана“. Водещи ще бъдат Райна Налджиева и Мирослав Димитров от предаването „Туризъм.бг” на БНТ. Няма да липсват впечатляваща празнична заря, светлинни ефекти и още много изненади.

снимка:pr bTV