Ако някога сте смятали, че „брадатата жена“ Кончита Вурст е показала на сцената всичко от себе си, явно сте се лъгали Победителката в конкурса Евровизия 2014 шокира всички с участието си на благотворителен бал във Виена за събиране на средства за ХИВ проекти.

Кончита, под какъвто артистичен псевдоним се изявява Том Нойвирт, се появи с изцяло нова визия – с изрусена брада и коса, облечена в бяла рокля с апликации. Изпълнителят имаше и сценичен партньор, с когото си раздаваха ласки пред публиката. Нещо повече – Кончита облече и булчинска рокля с голям воал и симулира сватба на сцената. 

Наскоро изпълнителят призна, че е ХИВ позитивен, а причината за изявлението беше бившият й партньор, който заплаши да обяви тази тайна на обществеността. "Дойде време да се освободя от дамоклевия меч за цял живот: от много години имам положителен ХИВ статус. Това няма никакво значение за обществото, но бившият ми приятел ме заплашва, че ще разкаже през обществото за това. Няма да дам на никой правото в бъдеще да ме заплашва и да оказва по този начин влияние на живота ми", пише Вурст.

"Аз се лекувам в продължение на много години без прекъсване и поддържам нива, на които не мога да предам вируса, споделя Кончита. Тя посочва, че има подкрепата на своите близки от първия ден, в който научила. Певицата изрази надежда, че нейното признание ще бъде крачка срещу заклеймяването на хората с ХИВ.

"Животът е едно пътуване и аз, като всички останали, съм в процес на еволюция. Имам огромен списък с неща, които искам да направя и да опитам в живота. И много от тях не включват носенето на перука и изкуствени мигли", каза тогава Томас.