Дълга бяла рокля с голяма цепка отпред и клин облече Кончита Вурст - австрийският певец, който спечели голямата Евровизия тази година в Копенхаген.

Освен във видеото изпълнителят се снима така и за обложката на сингъла си.

Моделът е хубав и много му пасва. Така смятат и българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов, които изработват тоалета. Той е от последната им колекция откутюр, т.е. висша мода - изкуството да се шият дрехи.

Позволяват си го само най-големите и го правят за имидж. За всеки модел са необходими стотици часове прецизна работа, а дрехите се носят на официални церемонии. Цените рядко се коментират, но се знае, че дори само една блуза може да струва 10 000 евро.



Това са българските дизайнери Ливия Стоянова и Ясен Самуилов.

Стоянова и Самуилов не са много популярни у нас, но във Франция са големи звезди.

В модния бизнес са от 14 години, когато създават компанията си заедно с португалския бижутер Андре де са Песоа, който вече не е между живите. Името на бранда е On Aura Tout Vu - френски идиом, който означава “Въобразявате си, че сте видели всичко”.

Работата на българските дизайнери е много призната. Техни тоалети са обличали Лейди Гага, Мадона и Кайли Миноуг. Последната певица, която им се довери, е Ники Минаж. Тя излезе на сцената на Европейските музикални награди на MTV през октомври със сако и пола на българските дизайнери.