От една година Кондьо – легендата на чалгата от 90-те години на миналия век, живее в Англия. Изпълнителят на славните парчета “Доко, доко”, “Мъни, мъни” и дуетите с Лия се е преместил зад граница с цялото си семейство. По време на най-критичните дни заради ситуацията с Ковид 19 ромската фамилия избрала да остане зад граница. Заради излизането на Великобритания от ЕС ромите се притеснявали да напуснат Острова, за да не би случайно да не могат да се върнат впоследствие.

Кондьо твърди, че развива свой бизнес, но според запознати работи в строителството. 56-годишният вече чалга ветеран изкарвал доста прилични приходи от дейността си – над 4000 паунда. Съпругата му пък се препитавала като чистачка и също печелила добре.
Неотдавна музикантът получил оферта от Сливенския театър да направи моноспектакъл за живота си. Той обмисля офертата, но на този етап не бил готов да зареже уредения си живот в Кралството и да си дойде в родния Сливен.

Междувременно музикантите от групата с атрактивно заглавие “Цинга Манга Фънк” направиха нова интерпретация на най-големия хит на Кондьо “Доко, доко”. Лежалият в затвора като сводник ром плаши със съд създателите му, пише Уикенд. Още щом “Цинга Манга Фънк” пуснали парчето в интернет, приятели на Кондьо Савов, както се казва по паспорт певецът, му се обадили, за да го поздравят за кавъра.

Той го чул и яхнал метлата. “Доко, доко” била авторска песен, но никой от групата не му се обадил, за да го попита може ли да я изпълни. “Ще ги съдя! Песента е моя”, жалвал се пред колеги музиканти разгневеният Кондьо.