Мераклиите да се оженят с голямо тържество се увеличават. Това се потвърждава както от данните на НСИ за броя на сключените бракове, така и от интереса към конкурса на „Пещерска“ „Просто кажи „Да“. За трета поредна година популярната марка ракия ще помогне финансово с по 5000 лв. на три двойки да отпразнуват сватбата си. Освен това „Пещерска“ ще осигури видео и фото заснемане и напитки за гостите на празника, научаваме от сайта на конкурса www.justsayyes.bg. При предните издания на “Просто кажи „Да“ бяха споделени общо 1223 истории на любовта, а броят на всички участници достига 10817 човека като желаещите се увеличават от година на година, посочват организаторите.


Ракията остава сред най-предпочитаните алкохолни питиета за българина и традиционно присъства на всеки негов празник, особено на сватбата. Всяка една двойка, която иска да сключи брак в рамките на септември-декември 2018 година, може да вземе участие в играта, като разкаже своята кратка история на специално разработената уебстраница www.justsayyes.bg. Там желаещите трябва да качат описание за себе си и своята мечтана сватба, обща снимка, а ако имат и заснето видео, това ще им донесе допълнителни точки. Колкото по-оригинално е съдържанието, толкова по-голям е шансът да влязат сред финалистите за голямата награда. Конкурсът продължава до 5 август. На сайта могат да се регистрират и “сватбари“ - хора, които нямат планове да се женят, но искат да следят кампанията, да подкрепят някоя от кандидатстващите двойки и да участват за седмичните награди. На лотариен принцип всяка седмица десет от сватбарите ще получават бутилка „Пещерска“.


Българинът се жени все по-често – това показват данните на Националния статистически институт (НСИ). 2017 г. е била рекордна по сключени бракове, показват данни на. През миналата година в страната са регистрирани 28 593 юридически брака, което е с 1790 повече от 2016 г. За последно бум на сключени бракове е имало през 2005 г.