Литературната инициатива ''Истории от някога'' обявява нова интересна тема за четвъртото си събитие – „Близки срещи от третия вид“.

Желаещите да участват ще посрещнат предизвикателството да разкажат история в сферата на научната фантастика.

„Истории от някога“ стана по-известно с инициативата си от миналия месец за разказ по Тери Пратчет – „СМЪРТ на гости“. Тогава десетки автори изпратиха своите творби, а до четенето бяха допуснати осем.

Всички желаещи да участват могат да изпращат разказите си на istoriiot@gmail.com до 8 май (петък), а от тях отново ще бъдат избрани осем автора. Четенето ще се проведе на 11 май от 19:30 часа в столичния Bar Dak, който вече се е обособил като сцена и на други интересни литературни събития.

Истории от някога е ежемесечна литературна инициатива, в която автори четат разказите си пред публика. Творбите са по предварително зададени теми в жанровете фентъзи, фантастика и хорър, които всеки, без възрастово или някакво друго ограничение, може да изпраща.

Повече информация за изискванията ще откриете във facebook страницата на инициативата или чрез запитване на istoriiot@gmail.com.