За втора поредна година организаторите на Плюс Фестивал се доверяват на своята публика, която избира един изпълнител за участие на голямата сцена на вечерните концерти на Фестивала.

С появяването си през 2014 г. Плюс Фестивал доведе в Пазарджик едни от най-ярките имена на българската сцена, сред които бяха Михаела Филева и Графа, Дивна, Прея, Дичо и Поли Генова, 100 кила. Сред тях обаче в програмата намери място и името на Дияна Пенчева. Непознатата до тогава благоевградчанка си спечели участие във вечерните концерти след като изпрати свое видео, което екипът на Плюс Фестивал избра сред трите си финалиста, които изпрати на гласуване.

Тази година участниците в конкурса ще имат възможността да делят една сцена с Криско, Павел и Венци Венц, Б.Т.Р., Революция Z, Мария Илиева, Любо Киров, както и с изпълнители от цяла България и още 6 европейски държави.

Механизмът и тази година е улеснен – всеки може да изпрати видео на участието си. Няма значение дали е записано пред компютъра вкъщи или е запис от предишно участие. Единственото, което има значение, е талантът. „Не се влияем от това дали участникът има предишен опит. Напротив, щом харесаме някого, сме склонни да рискуваме с него и да го изпратим на финал, осъзнавайки, че този човек може би никога не е излизал на подобна сцена. Но тук идва нашата роля – ние искаме да подкрепяме младите таланти в България и ако това значи да се осмелим да качим на голямата сцена някого за пръв път, нека бъде така“. Споделя Александър Иванов, организатор и водещ на Плюс Фестивал.

Конкурсът за последното свободно място в програмата на Плюс Фестивал е проста – на имейл plusfestivaloffice@gmail.com всеки може да изпрати свое изпълнение (като видео файл или линк към Youtube или Vbox7) до 18-ти август (вторник). От организаторите зависи да подберат финалистите, който представят на официалната си страница във Фейсбук. Феновете на Фестивала могат да гласуват с харесване на видеото веднъж, на официалната страница. Процесът е улеснен максимално и същевременно не оставя съмнения за манипулации. В края на обявения срок, който предстои да бъде уточнен, се преброяват гласовете и се обявява победителят.

Любопитен факт е, че през 2014 г. само с 14 гласа разлика (1096 срещу 1082) на второ място след Дияна Пенчева остана Александра Борисова от Кюстендил, която през 2015 г. влиза направо в редовната програма на Плюс Фестивал. Днес, година по-късно, тя е част от музикалната компания на Мария Илиева Стерео стая и е лауреат на фондация „Димитър Бербатов“.

Крайният срок за изпращане на кандидатури е 18-ти август (вторник).

Плюс Фестивал Пазарджик 2015, 11-13 септември