Една от най-любопитните теми свързани с родните инфлуенсъри е колко печелят от публикациите си в социалните мрежи. Според едни печелят толкова много, че не е достатъчно да работят нещо друго, за да имат охолен начин на живот. Емил Конрад, който е един от първите ютубъри в България, а в момента е под номер 12 в класация на най-успешните кадри в този бранш, разкри как всъщност стоят нещата и дали толкова лесно се печели от гледания на клипчета.

"Ютубърите не могат да казват със сигурност кой колко печели, но има и такива, които злоупотребяват, подвеждат, че от това не се печели, което не е така. Горе-долу би било между 100 долара и 300 долара ако имаш над 100 000 гледания, но това зависи и от други параметри", коментира в "Преди обед" Конрад, който последно зарадва почитателите си с Книга за оцветяване за възрастни. Той лично успява да се самоиздържа само от тази си дейност, като може да се похвали с доста спонсори в лицето на много големи компании. Успешният младок обаче отказа да разкрие колко му плащат за рекламна снимка в Инстаграм, тъй като това е конфиденциална информация.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emil Conrad (@emilconrad)

"Големите ютубъри печелят много добре. Първите две-три години аз не можех да се издържам от тази дейност. На днешен етап нещата са съвсем други", хвали се момчето със сините очи.

На въпроса "Какво се харчи най-много в ютубърството, какво би било топлият хляб в тази дейност?", Емо е категоричен, че много често материалите, които реализира за нула време получават най-висок рейтинг. "Нещата, които най-малко очакваш. Понякога полагаш много усилия за дадено видео, обмисляш го и хората не го гледат чак толкова. В същия момент правиш нещо без много усилия и не мислиш, че ще е толкова интересно, а става супер гледаемо", заяви пред Деси Стоянова любимецът на тийнейджърите, който в едно от последните си видеа разказа как е намерил биологичните си родители.

Според него има инфлуенсъри и влогъри, които злоупотребяват с похватите в изготвяне на видеа и постове, поднасят информация, която няма нищо общо с реалността. Кои са лицемерните му колеги обаче можело да се разбере под коментарите на публакициите им, където коментиращите изказват мнението си за тях. "Ако посоча имената им ще стане голяма драма. Неискрени са с това което казват за себе си и това прави впечатление и се отразява в коменатрите за тях", обобщи Конрад.

Един от най-тенденциозните похвати за трупане на лайкове бил чрез децата на тези инфлуенсъри, които са родители. "Експлоатира се с деца. Всички хора, които имат ги снимат постоянно, защото имат много повече харесвания на снимките си. Не говоря за тези, които споделят една снимка, а тези които пускат по минимум 10-20 кадри. HotNews може обаче да назове някои от тях: Семейство Петканови, Джулиана Гани, Криско...

Личният живот е тема табу за Емил, който досега не е показвал гадже, а също така не е и коментирал сексуалните си увлечения, тъй като много пъти феновете го провокират с намеци, че е гей. "Нямам гадже. Хората спекулират с тази тема. Постоянно ме питат, а на мен не ми е интересно да споделям по въпроса. Това си е моя работа", категоричен е ютубърът.