Хитът на хитовете това лято беше "Палатка" на трио БИК. От тогава до сега, във всяко интервю, изпълнителите неизменно отговаряха на един и същи въпрос - кога ще излезе следващото тяхно парче.

Успешният модел на мъжката формация вече има и своя женски аналог - трио МЕГА, чиято песен "Аларма" е създадена от същия авторски екип - музика и аранжимент Цветан Спасов, текст Росен Димитров.

При гостуването си в токшоуто "Открит микрофон" по радио "Сигнал плюс", Константин внесе повече яснота относно следващия си общ проект с Илиян и Борис Дали.

"Януари-февруари ще започнем да мислим нещата за ново парче на триото, за да може пролетта да избухнем. Представи си каква песен трябва да бъде, за да може да затисне "Палатка". И най-големите ми хитове са стигали до 6-7 пъти №1 в 50-те най... Явно това е максимумът, който достигат хитовете, преди да се изчерпат и омръзнат на хората. "Палатка" беше прецедент - 16 седмици на върха. Спокойно мога да кажа, че това е най-хубавата бърза песен, която съм правил в популярната българска музика" - каза Константин.

Не са малко случаите, когато след един тотален хит някои изпълнители искат да повторят успеха и правят продължение на песента. По правило обаче никога сходното парче не е достигало същия успех. В попфолк жанра първите примери, които могат да се посочат в тази посока са продълженията на култовите парчета "Телефони" на орк. Кристали, "Доко, Доко" на Кондьо, "Гот ми е" на Джони, "Ще те мачка валяка" на Лия и други. Константин е категоричен, че триото няма да прави продължение на мега хита си.

"Палатка" няма да има продължение. Ще бъде нещо съвсем различно. Предполагам, че с времето, ако Господ е преценил, че трябва да имаме по-голям хит, ще ни даде индикацията какво трябва да се случи. Със сигурност ще бъде весело. Като ме погледнеш мене, като видиш Илиян с тия опулени очи, като видиш Борката толкова усмихнат, то ти идва веднага някакъв майтап да си направиш. Не върви да застанем и да пеем нещо сериозно. Въпреки че дори и балада да хванем да правим, ще звучи много готино и въздействащо, но като се подсетиш за "Палатка" и просто ще започнеш да се смееш като ни видиш тримата. Най-вероятно ще работим със същия екип, но е рано още да определим нещата" - обясни Константин.

Интересно е да отбележим, че три са триата, които излязоха през 2010 година и предизвикаха интереса на феновете. На трио "БИК" се пада първенстващата роля и добрия пример, който Борето, Илиян и Коцето дадоха, най-вероятно ще се следва и от други изпълнители, така както направиха Крум, Дебора и Кристиана и Малина, Емилия и Галена.