Сигналът за дрога в дискотеката на фолк певеца Константин, след който последва шумната спецакция на МВР за разпространение на наркотици, е бил подаден от бащата на пребития преди месец в същото заведение Кирил Тодоров. Таткото на 23-годишното момче работи в Софийския градски съд и е важна клечка там, научи „Всеки ден".

Кирил се сби в „Плаза" и изпадна в кома, но според близките на пострадалия до инцидента се е стигнало, след като той е бил удрян от гавазите на клуба. От полицията излязоха с позиция, че на охранителните камери не се вижда бодигардовете да удрят момчето. Версиите за това как е пострадал Кирил са противоречиви. Димитър Тодоров, брат на момчето, твърди, че той е бил ударен от охранител в тила с твърд предмет. Според управителя на заведението Кирил не е удрян, а сам се е свлякъл, при което е ударил главата си.

*Сн.: Булфото

От дискотеката след инцидента заявиха, че момчето е спасено от охранителите, а не от Кубрат Пулев и че спортистът само си прави пиар, като разказва, че той е извадил езика на Тодоров и така му е спасил живота. В крайна сметка няколкото охранители, които бяха задържани след случая, престояха в ареста едва 6 часа, всичко се потули и излезе, че момчето е предизвикало боя, а гавазите са невинни. Бащата на младежа обаче решил, че няма да остави нещата така и трябва да отмъсти за по-малкия си син. Около месец той подготвял своя реванш и в крайна сметка е успял да стигне до подаване на сигнала за дрога. Таткото на Кирил провел задълбочено разследване и намерил свидетели, които да подадат жалба в полицията. Така се стигнало и до акцията в „Плаза".

Самият Константин заяви, че е поръчан. „Това е поредната акция срещу нас - преди известно време ни палиха, като пуснаха запалителни течности във вентилацията на дискотеката. Не знам в чии интереси толкова съм бръкнал", заяви бившият на Райна. Той не спомена дали подозира някого за акцията, но „Всеки ден" научи, че чалгаджията по-скоро смята, че зад това стоят конкуренти. Напоследък напрежението в бранша се е засилило, след като отвориха няколко нови фолк клубове.

Източник: ''Всеки ден'', Сн.: Фейсбук