Откровения и много любопитни моменти от живота на съпругата на бившия американски президент Барак Обама са разкрити в книгата ѝ "Да станеш Мишел Обама“. Съпругата на 44-я държавен глава на САЩ говори емоционално за най-съкровените неща – любовта, семейството, децата и трудностите. Мишел споделя, че двамата с Барак имат прекрасна романтична връзка, която обаче е преминала през тежки периоди. Със него дори посещавали брачен консултант, за да изгладят различията помежду си.

За пръв път тя разказва, че е преживяла спонтанен аборт, а дъщерите ѝ Малия и Саша са заченати ин витро. „Биологичният часовник е нещо реално, броят яйцеклетки е ограничен. Осъзнах, че щом съм на 34, на 35 трябва да прибегнем до инвитро. Мисля, че най-лошото нещо, което си причиняваме като жени е, че не си казваме истината за това как функционират телата ни“, коментира Обама.

Първата дама сподели, че е отгледана в семейството, което се е борило с бедността, но родителите й я окуражавали да бъде непримирима с нея и да се учи. Обама споделя, че когато била малка баща ѝ се оплакал, че майка ѝ не учи децата си как да перат чорапи, защото имал толкова малко чорапи, че се налагало да суши праните на радиатора у дома. "Тогава мама каза: "Не ги уча как да си перат чорапите. Ще ги науча да отидат в колеж, за да могат да си купят пералня машина".

За пореден път тя категорично заявява, че няма намерение да се кандидатира за президент през 2020 г. и заяви, че никога не е била почитателка на политиката, а преживяното в последните години не е променило мнението ѝ. Книгата на Мишел Обама е преведена на близо 30 езика. Предстои представянето ѝ в различни части по света. В Париж, например, са продадени 4 000 билета, като цената им варира от 54 до 99 евро.