“Не се завръщаме, а продължаваме”, казва Огнян Кьосовски за концерта на култовата банда “Контрол”.

След дълга пауза групата отново се качва на музикалната сцена, събитието е тази вечер в столичен клуб.

Музикантите излизат с нов вокал. Мястото на Кольо Гилъна се заема от Иван Гатев, който паралелно продължава да работи с “ЛокМаруху” и Saltriver.

“След драматична история му се обадих да го попитам за певец, защото е учил в Нов български университет и познава разни изпълнители. Той се самопредложи, направихме много бързо прослушване с две-три парчета и се оказа, че той е нашият човек”, през смях разказва Кьосовски, който е на ударните в групата. Преди Иван Гатев за известно време вокал е Петър Станоев, с когото “Контрол” записва петия си албум през 1999 г.



Концертът тази вечер ще продължи около час и половина. В сетлиста бандата е включила 27 парчета. Музикантите са подготвили песни, които не са свирили на сцена от много години. Ще представят и новите си три проекта. Първият от тях е “Герой”. Песента вече е позната на феновете им, върти се и клипът към нея. Във вторник бандата пусна “Това е песента”, към която също планират да заснемат видео, а третата песен ще бъде изненада за публиката.

“Имахме застой от 10-12 години, които ни бяха нужни да си дадем сметка, да пораснем и да намерим точните хора. Като цяло ядрото на групата се запази, което е най-ценното”, добавя Огнян Кьосовски. Останалите членове на сегашния “Контрол” са басистът Владо Попчев и Тони Тенев - китара.