На 20 юни 2015 г. от 18.00 ч. на сцената на Лятната естрада в Борисовата градина ще се проведе четвъртият концерт от поредицата „Българските евъргрийни“.

Това е проект, в който ученици по поп и джаз пеене от класа на Румяна Коцева изпълняват емблематични песни от миналото, оставили трайна следа на българската музикална сцена.

Целта на проекта е младите певци да се запознаят както с миналите достиженията в жанра, както и да се срещнат лично с някои от техните изпълнители и автори. Чрез своите нови изпълнения на „вечните български песни” – да ги популяризират в своята възрастова група и така да се осъществи мост между поколенията.

Проектът представлява поредица от концерти, които обхващат българското творчество в поп музиката, по десетилетия от 60-те години до новото хилядолетие.

До сега са реализирани 3 концерта, съфинансирани от програма „Култура“ на Столична община.

Първият концерт „Българските евъргрийни от 60-те” се състоя на 06.10.2012 г. на лятната естрада в Борисовата градина. На него присъстваха като гости някои от оригиналните изпълнители на тези песни: Ирина Чмихова, Маргрет Николова и Мими Николова, като дори се включиха в изпълненията. Прозвучаха 18 емблематични песни от този период пред многобройна смесена публика, която пееше заедно с участниците.

Вторият концерт от поредицата - „Българските евъргрийни от 70-те”, се състоя на 22.06.2013 г. отново на лятната естрада в Борисовата градина. Той беше предшестван от среща на учениците с някои от звездите на 70-те: Стефка Берова, Михаил Белчев, Маргарита Хранова, Ани Върбанова и др. и отново предизвика голям интерес.

Третият концерт от поредицата – „Българските евъргрийни от 80-те”, се състоя на 21.06.2014 г. на Лятната естрада в Борисовата градина. На него бяха представени песни из репертоара на Васил Найденов, Силвия Кацарова, Панайот Панайотов, „Тоника СВ“, Георги Христов, Росица Кирилова и много други.

В предстоящия четвърти концерт „Българските евъргрийни от 90-те“ публиката ще чуе песни из репертоара на Валди Тотев, Милена, Стенли, Дони, Коцето Калки, Ирина Флорин, Искрен Пецов, групите „Ахат“, „БТР“, Фамилия „Тоника“ и др. Ще участват и младите танцьори от балет „Веда Джуниър“.

Концертът е съфинансиран по програма „Култура“ на Столична община за 2015 г.