Един от най-известните български журналисти Георги Коритаров се завръща в медията, от която започна телевизионната му кариера - Би Ти Ви, научи вестник „Всеки ден".

Той ще има собствена рубрика в предаването „120 минути". В нея Коритаров ще върти на журналистическия си шиш по един събеседник и ще прави кратък анализ на събитията от изминала седмица.

Публицистичното шоу с водещ Светослав Иванов набра завидна скорост и стартира втори сезон в началото на септември, но вече няма да се излъчва в събота, а в неделя, на мястото на „Нека говорят".

Коритаров бе и едно от имената, спрягани за водещ на отишлото в историята предаване, когато Росен Петров го напусна, за да се влее в редиците на Бареков.

В крайна сметка обаче преговорите между него и продуцентите от „Дрим тийм" не са довели до резултат и Петров бе заменен с Жени Марчева и Михаил Дюзев.

През 2003 г. в сутрешния блок на Би Ти Ви Коритаров правеше 30-минутни интервюта с актуален събеседник, а рубриката му бе съвместна продукция с радио „Свободна Европа" и се казваше „Блиц".

Освен с интервютата, които бяха истинско изпитание за гостите му, журналистът стана особено популярен и с изказването си за липсващата му масичка в студиото:

„Така се почва, малка масичка се взима, после столът и накрая победа на здравите сили", с което намекна за вече съществуващ проблем с телевизията. В началото на 2004 г. предаването бе спряно, след като договорът му не бе подновен.

Дни по-късно на дискусия за свободата на словото Коритаров съобщи, че отношенията му с Би Ти Ви са били като тези между САЩ и СССР, разказа и как шефовете на медията са поискали от него да подпише анекс към договора си, според който е длъжен да се съобразява с редакционната политика на медията.

Той трябвало да съобщава предварително темата и госта си. Журналистът намекна и за съществуването на забранителен списък с гости.